Nie ma nic lepszego niż własnoręcznie upieczony chleb. Jeśli do tego będzie to zdrowy chleb na zakwasie z dużą zawartością świeżej mąki pełnoziarnistej i dodatkami w postaci orzechów, żurawiny, czy gotowanej owsianki – satysfakcja będzie jeszcze pełniejsza. Na tym kursie nauczysz się przygotować dwa chleby pszenne z dodatkiem świeżo mielonego żyta i pszenicy. Przejdziemy wspólnie przez cały proces wyrabiania ciasta, aż do końcowego wypieku po 12h zimnej fermentacji.
>> KUP KURS VOD: CHLEBY RZEMIEŚLNICZE << |
PROGRAM KURSU:
Cz.1 Mąka, autoliza, zakwas
Cz.2 Owsianka, sól i laminacja
Cz.3 Dodatki do chleba
Cz.4 Formowanie
Cz.5 Wypiek
Czas trwania kursu: 58 min
Czas dostępu: 30 dni
Poziom trudności: 2
Kup kurs: >KLIKNIJ<
Kurs prowadzi: Marcin Pawlikowski – trener szkoły Ashanti, miłośnik fermentacji i wypieków na zakwasie. Prowadzi warsztaty i kursy dla miłośników pieczenia zdrowego i smacznego chleba, tradycyjnymi metodami.
Cz.2 Owsianka, sól i laminacja
Cz.3 Dodatki do chleba
Cz.4 Formowanie
Cz.5 Wypiek
Czas trwania kursu: 58 min
Czas dostępu: 30 dni
Poziom trudności: 2
Kup kurs: >KLIKNIJ<
Kurs prowadzi: Marcin Pawlikowski – trener szkoły Ashanti, miłośnik fermentacji i wypieków na zakwasie. Prowadzi warsztaty i kursy dla miłośników pieczenia zdrowego i smacznego chleba, tradycyjnymi metodami.