Kurs wypieku chleba na zakwasie: Chleby rzemieślnicze | ONLINE

Nie ma nic lepszego niż własnoręcznie upieczony chleb. Jeśli do tego będzie to zdrowy chleb na zakwasie z dużą zawartością świeżej mąki pełnoziarnistej i dodatkami w postaci orzechów, żurawiny, czy gotowanej owsianki – satysfakcja będzie jeszcze pełniejsza. Na tym kursie nauczysz się przygotować dwa chleby pszenne z dodatkiem świeżo mielonego żyta i pszenicy. Przejdziemy wspólnie przez cały proces wyrabiania ciasta, aż do końcowego wypieku po 12h zimnej fermentacji.

 
 >> KUP KURS VOD: CHLEBY RZEMIEŚLNICZE <<


PROGRAM KURSU:
Cz.1 Mąka, autoliza, zakwas
Cz.2 Owsianka, sól i laminacja
Cz.3 Dodatki do chleba
Cz.4 Formowanie
Cz.5 Wypiek

Czas trwania kursu: 58 min
Czas dostępu: 30 dni
Poziom trudności: 2
Kup kurs: >KLIKNIJ<

Kurs prowadzi: Marcin Pawlikowski – trener szkoły Ashanti, miłośnik fermentacji i wypieków na zakwasie. Prowadzi warsztaty i kursy dla miłośników pieczenia zdrowego i smacznego chleba, tradycyjnymi metodami.